Wat is MamaFit?
MamaFit is de vervolgcursus van ZwangerFit. Maar ook vrouwen die bevallen zijn en geen ZwangerFit  hebben gevolgd, kunnen natuurlijk deelnemen! In de actieve lessen wordt onder begeleiding van een geregistreerde bekkenfysiotherapeut gewerkt aan conditieopbouw, spierversterking van onder andere lage rug, buik en bekken en is er wederom speciale aandacht voor de bekkenbodem. Zo werk je verantwoord aan je conditie en de eventuele terugkeer naar je eigen sport!

Waarom MamaFit?
Je lichaam heeft na de bevalling tijd nodig om te herstellen. Een gedoseerde opbouw van sportactiviteiten is hierbij onmisbaar. Je lichaam komt weer in balans!

Als je klachten hebt gehad tijdens de zwangerschap, herstellen die vaak in de periode erna. Maar soms heb je juist als gevolg van de bevalling klachten gekregen. Mogelijke problemen die als gevolg van de zwangerschap en bevalling ontstaan zijn o.a. verzakking, urineverlies, het niet goed kunnen ophouden van de ontlasting en/of windjes en bekkenpijn.
Dit hoeft niet tijdens of vlak na de zwangerschap al te gebeuren, maar kan ook pas jaren later optreden. Wél is in deze periode vaak de oorzaak te vinden van eventuele problemen. Juist na de bevalling is het dus belangrijk om de symptomen te (her)kennen en er iets mee te doen. Net als oefenen om problemen op latere leeftijd te voorkomen.

Waar en wanneer MamaFit? GEWIJZIGD
Vanaf 4-6 weken na de bevalling kun je starten met MamaFit. Vanaf dat moment wordt gewerkt aan herstel van alle spieren.
– Hendrik-Ido-Ambacht
op zaterdagdagochtend van 9.00 – 10.00 uur bij Fysiotherapie Ambacht, Avelingen 3 in Hendrik-Ido-Ambacht.

MamaFit na je bevalling is net zo belangrijk als ZwangerFit ter voorbereiding op je bevalling.

De ZwangerFit- en MamaFit-lessen in Hendrik Ido Ambacht zijn overgedragen aan Fysiotherapie Ambacht. De bekkenfysiotherapeuten van het ProFundum Instituut richten zich vanaf 2019 met name op vrouwen met meer problemen in de zwangerschap en na de bevalling  waarbij een meer individuele benadering belangrijk is.

Bekkenpijn
Als je bekkenpijnklachten hebt, is het vaak mogelijk om toch mee te doen met een aangepast programma.

Te veel klachten?
Bij ernstiger klachten op dit gebied kan het ProFundum team je met onderzoek, advies en behandeling helpen de problemen aan te pakken.

Kosten MamaFit
Voor verdere informatie kun je naar de website van Fysiotherapie Ambacht.

Info en opgeven: 078 681 7430