ZwangerFit®

Wat is ZwangerFit®

ZwangerFit® is een actieve zwangerschapscursus onder leiding van een geregistreerde bekkenfysiotherapeut. Met fitnessapparatuur en oefenmaterialen wordt gewerkt aan het behoud of zelfs verbeteren van de conditie, het onderhouden van de spierkracht en er is veel aandacht voor de coördinatie en stabiliteit van lage rug en bekken. De actieve lessen worden  aangevuld met theorielessen over thema’s als belastbaarheid van lage rug en bekken, de bekkenbodem, ademhaling en ontspanning en de bevalling en kraamtijd. Zo ga je fit en optimaal voorbereid de bevalling tegemoet!

Waarom ZwangerFit®

De zwangerschap en de periode erna is zowel mentaal als fysiek een intensieve periode. Er verandert veel en het is goed je daar bewust van te zijn en je voor te bereiden. Bovendien is dit een heel geschikte periode om preventief te werk te gaan voor bekkenbodemklachten (zoals het verlies van urine, ontlasting of windjes, verzakkingsklachten en pijn bij het vrijen), omdat veel risicofactoren hiervoor gerelateerd zijn aan zwangerschap en bevalling.

Een zwangerschap hoeft er zeker niet voor te zorgen dat je sterk achteruit gaat in conditie. Sterker nog, het is mogelijk lekker fit te blijven en bij een zeer slechte basisconditie zelfs vooruit te gaan in conditie en belastbaarheid!

Daarnaast kunnen we je met advies, tips en oefeningen bijstaan als er zich wel klachten voordoen.

Oefenen op maat

De oefeningen worden aangepast aan jouw niveau van conditie en belastbaarheid. Voor deelname aan ZwangerFit® vindt een intake plaats waarbij de individuele belasting wordt beoordeeld en de basisprincipes worden aangeleerd. Zo kun je op ieder gewenst moment instromen in de cursus.

Locatie, organisatie en tijden GEWIJZIGD

Vanaf 16 weken zwangerschap kun je deelnemen aan de lessen in:

  • Hendrik-Ido-Ambacht – op zaterdagochtend van 9.00 – 10.00 uur bij Fysiotherapie Ambacht, Avelingen 3 in Hendrik-Ido_Ambacht

Docenten

De ZwangerFit®- en MamaFit® -lessen staan onderleiding van de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Ambacht

Bekkenpijn

Als je bekkenpijnklachten hebt, is het vaak mogelijk om toch mee te doen met een aangepast programma.

Te veel klachten?

Bij ernstiger klachten op dit gebied kan het ProFundum team je met onderzoek, advies en behandeling helpen de problemen aan te pakken.

Kosten ZwangerFit®

Kijk hiervoor op de website van www.fysiotherapie-ambacht.nl