Onderzoek
De bekkenfysiotherapeut heeft een aantal mogelijkheden om uw klachten te onderzoeken:
1. screening
Dit is een korte afspraak van ongeveer 10 minuten om te kijken of het zin heeft om u uitgebreid door de bekkenfysiotherapeut te laten onderoeken.
2. een afspraak zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist
De fysiotherapeut is direct toegankelijk. Dat betekent dat u rechtstreeks een afspraak kunt maken voor onderzoek en/of behandeling.
3. second opinion
Als u lang klachten heeft en op zoek bent naar een antwoord, als u twijfels heeft over een voorgestelde behandeling of lopende behandeling, kunt u altijd een afspraak maken met het verzoek om een second opinion. Dr. Marijke Slieker is gepromoveerd en heeft een brede ervaring die u kunt consulteren.
4. onderzoek bekkenfysiotherapie
Voordat de bekkenfysiotherapeut u kan behandelen is het belangrijk dat een goed onderzoek wordt gedaan om vast te kunnen stellen wat er aan de hand is en hoe u het beste behandeld kunt worden. Na het onderzoek wordt met u besproken wat de beste stap is om u zo goed mogelijk te kunnen behandelen.
Soms gebruikt de bekkenfysiotherapeut een kleine sonde (het lijkt op een grote tampon) waarmee de spanning in de bekkenbodem gemeten kan worden en zo soms beter kan zien of de bekkenbodem te gespannen is of juist te zwak. Dat is heel belangrijk te weten om zo een goede behandeling te kunnen geven.