Werk aan de winkel

Het had zo mooi kunnen zijn….

Afgelopen vrijdag was de uitslag van de verkiezing fysiotherapeut van het jaar. Helaas zijn we het net niet geworden. Close call werd er gezegd.

Toch wil ik iedereen heel erg bedanken voor alle stemmen. En ook nu weer is goed te zien dat er nog veel werk aan de winkel is om de bekkenbodem bij de ander tussen de oren te krijgen.

Voor heel veel mensen, en dus ook collega fysiotherapeuten, is de bekkenbodem een ‘ver-van-hun-bed-show’ gebleken. Werk aan de winkel dus voor iedereen. Voor iedereen die de bekkenbodem wel kent, ervaart, behandelt om de kennis over te brengen, de ander bewust te maken van deze spiergroep en begrip voor de mensen die lijden onder de gevolgen van bekkenbodemspieren die het niet goed doen. Gelukkig zijn velen hier al mee bezig, maar het is nog niet genoeg.

Heel veel mensen hebben gestemd, super dank daarvoor en we laten ons niet ontmoedigen, blijven actief om de bewustwording rond de bekkenbodem te vergroten. Simpel omdat we steeds meer begrijpen dat andere klachten mogelijk gerelateerd zijn aan de bekkenbodem: spanning, stress, lage rugklachten, heupklachten, terugkerende urineweginfecties etc.

Daarom gaan we door, met iedereen uit te nodigen om het verhaal te vertellen, van hun klacht, van een oplossing die ze er voor gevonden hebben.

Vandaag hoorde ik ook dat de patiëntenvereniging een belangrijke stap heeft gezet door samen te gaan met de gynaecologische patiëntenvereniging PGN en nu samen een portal hebben: bekkenbodem4all.

Lees daarom ook het artikel van Kees Vermeer. Bekkenbodemklachten niet alleen probleem van vrouwen. Uroscope. 2016;3-12-4. Je kunt het op onze site vinden. (Pagina’s BB4A van Uroscope nummer 3 2016)

Wil jij je ervaringen eens vertellen? Als therapeut? Als patiënt? Alles kan en ook anoniem. Laten we elkaar helpen om de stap te kunnen zetten naar hulp.

Mailen kan naar marijkeslieker@profunduminstituut.nl

Marijke Slieker